ASVL

De afkorting ASVL staat voor Amsterdamse Studenten Vereniging Leeuwenburg. De ASVL is in 1998 opgericht. In dat jaar besloot de Hogeschool van Amsterdam te verhuizen naar de locatie Leeuwenburg.

Voordat de ASVL bestond waren er andere studentenverenigingen binnen de Hogeschool van Amsterdam actief. Na de verhuizing naar de Leeuwenburg werd besloten om één gemeenschappelijke studentenvereniging op te zetten; dit werd de ASVL. De andere studentenverenigingen zijn toen bij de ASVL ondergebracht onder de noemer ‘disputen’.

Ieder dispuut heeft z’n eigen karakter en richt zich op een bepaalde groep mensen. De disputen zijn vaak ook aan een of meerdere opleidingen gerelateerd. Daarnaast beschikt de ASVL over commissies. In een commissie nemen een aantal actieve leden een bepaalde taak voor hun rekening, zoals de KookCommissie, PromoCommissie en WintersportCommissie.

De ASVL beschikt over een sociëteit: S.S.A. ‘De LAX’. ‘De LAX ‘bevindt zich onder  Hogeschool van Amsterdam locatie Leeuwenburg, achter station Amsterdam Amstel. Een prima plek om onder het genot van een drankje bij te praten met studiegenoten en mensen van andere opleidingen. Ben je er klaar mee? Dan is al het openbaar vervoer op een steenworp afstand!

 

Het huidige ASVL bestuur bestaat op dit moment uit:

  • Maya Mulder (voorzitter)
  • Woendrik Zuurdeeg (penningmeester)
  • Paul Theulen (sociëteitvoorzitter)

Klik hier om naar de site van de ASVL te gaan!